In onze school vinden we openluchtklassen belangrijk. Leerkracht en leerlingen leren elkaar  op een andere manier kennen.  We hechten dan ook veel belang aan de sociale vaardigheden die ze leren tijdens deze activiteiten.

In het eerste leerjaar zorgen onze leerkrachten voor een leuke dag om de samenhorigheid in de klas te bevorderen.

In het tweede leerjaar blijven de kinderen één nachtje slapen in onze school.

Ons derde leerjaar gaat op tweedaagse.

In het 4° leerjaar gaan de leerlingen op ‘zeeklassen’. In het 5° leerjaar op ‘bosklassen’ en in het 6° leerjaar zijn er ‘vredesklassen’ opgenomen in het programma.

Voor de maximumfactuur mag de school gedurende de hele lagere school € 420 vragen. Voor de zeeklassen vragen wij € 135, de bosklassen € 140 en voor de vredesklassen € 150 aan de ouders. Alle andere kosten worden gedragen door de school.

Voor deze activiteiten voorzien wij een spaarplan doorheen het lopende schooljaar. Hiervan worden de ouders schriftelijk,  in het begin van het schooljaar op de hoogte gebracht.